Únete a la aventura de la viticultura ecológica

Aprende más sobre la viticultura ecológica con restaurante Apicius y Bodegas Enguera
Restaurante Apicius se une a Bodegas Enguera para ofrecerte una experiencia inolvidable en el Valencia Culinary Festival mostrándote la realidad del proyecto de viticultura ecológica con la ayuda de los murciélagos. Bodegas Enguera nos propone un plan para conocer mejor su trabajo en el viñedo con ayuda de esta especie acompañado siempre de la mejor experiencia gastronómica

apicius valencia culinary festival menú cuatro manos carmelo del bosque con una estrella michelín y enrique medina de

 

En esta experiencia disfrutarás de un encuentro único en el viñedo , acompañada de una cata y de la mejor cena cóctel preparada por nuestro Chef Enrique Medina con transporte incluido

Itinerario de la experiencia (19 de mayo de 2024)
  • 17:30 – Llega a restaurante Apicius y copa de bienvenida.
  • 18:00 – Traslado a Bodegas Enguera en Enguera.
  • 19:00 – Llegada a la bodega. Seremos recibidos por la bióloga de la bodega que nos presentará el proyecto de preservación del murciélagos en el viñedo.
  • 19:45 – Disfrutamos de una agradable cata de los vinos de la bodega y de la cena cóctel preparado por nuestro Chef Enrique Medina.
  • 21:00 – Nos encaminamos a los viñedos y vivimos el espectáculo de la salida de los murciélagos en el momento de la apuesta de sol, que será a las 21:13.
  • 21:30 – Regreso a Valencia

¿Qué incluye paquete?

  • Copa de bienvenida.
  • Trayecto en autobús a Bodegas Enguera ida y vuelta.
  • Cata dirigida por los enólogos de la bodega.
  • Cena cóctel preparada por Enrique Medina.
  • Espectáculo de salida de los murciélagos.

 

RESTAURANTE APICIUS
19 DE MAYO DE 2024
17:30H
Punto de encuentro: Restaurante Apicius
¡EVENTO COMPLETO! No se admiten más reservas
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Cena con productores Casa Montaña

Casa Montaña tiene una relación muy estrecha con multitud de productores de la Comunidad Valenciana que se han convertido en sus proveedores. Gracias a ellos pueden disfrutar de productos únicos preservando el patrimonio gastronómico.

Para esta cena invitarán a productores comprometidos en el ámbito de la responsabilidad social corporativa, que emplean prácticas tradicionales de menor impacto ambiental, involucrados en la conservación de variedades o especies autóctonas y respetuosos con el ciclo natural productivo o reproductivo.

19 de mayo de 2023
21:00h
Bodega Casa Montaña
Precio: 60€
Reservas

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Hispano Suizas Tasting – Pablo Ossorio. Casino Cirsa Valencia

The Hispano Suizas Tasting will be a unique opportunity to enjoy the great knowledge of Pablo Ossorio, one of the most prestigious Spanish winemakers, respected by critics and the sector, and his passion for the world of wine. Born in Berciano, Ossorio trained in oenology in Requena and made his life in this Valencian town. He is a founding partner and CEO of Bodegas Hispano Suizas.

In constant search for purity in all his wines, Pablo Ossorio’s creations have won important awards and recognitions and in 2021 he won the VEREMA Award for the most outstanding personality in the world of wine in Spain. He is the only Spanish winemaker who is on the three most important commissions in the Spanish wine world. He is a member of the committee of experts for the Spanish delegation of the Ministry of Agriculture at the International Organisation of Vine and Wine (OIV), a member of the Technical Commission of the Spanish Wine Federation (FEV) and coordinator of the Wine Technology Platform (PTV) in the process section..

Cata Hispano Suizas – Pablo Ossorio
12 May 2023
19:00 h
30€
Casino Cirsa Valencia
Avenida Cortes Valencianas, 59. 46015 Valencia.
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Hispano Suizas Winery Tasting – Fernanda Buainiain. Casino Cirsa Valencia

An unforgettable experience with Fernanda Buaniaín, sommelier at Bodegas Hispano Suizas. Subtlety, knowledge and fun: the ingredients that are never lacking in the events and tastings that she directs.
Bodegas Hispano Suizas is an obligatory reference in the top segment of the Spanish wine world. The firm led by Pablo Ossorio and Rafa Navarro has been able to place Requena among the most important wine cities in the country. Its cavas, with pinot noir as the main protagonist, have become one of the best on the national scene according to the critics, well supported by excellent reds, two whites and two rosé wines.

Cata Hispano Suizas – Fernanda Buainiain
9 May 2023
19:00 h
30€
Casino Cirsa Valencia
Book

 

Menu paired with German wines

The perfect activity to discover German wines.

Sonia Fallert, daughter of winemakers and winegrower from the Black Forest, will introduce us to 9 references of German white wines, Riesling, Gewürztraminer and other unknown varieties.

The idea is to enjoy the wines, commented by Sonia and the head waitress of the restaurant, in harmony with a personalised menu of 8 courses prepared by Enrique, the chef of Apicius for this occasion, and with a dish for each specific wine, including the Eiswein. An infallible duo of German wines and Mediterranean cuisine. The evening will end with a good coffee and an excellent selection of German digestives.

12 May 2023
21:00h
Restaurante Apicius
94€
Book

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